Eten is weten

Weblog over duurzame voeding
 


Laat verpakking achter in de winkel


Naast seizoensgebonden-, biologische-, lokaal- en vegetarisch eten is afvalarme producten kopen ook een belangrijke pijler van een ecologische voedingspatroon. Probeer daarom producten te kopen die niet of milieuvriendelijk verpakt zijn.

Jammer genoeg zijn vele producten nog vaak 2 tot zelfs 3 dubbel verpakt. Als je deze producten nodig hebt, laat de verpakking dan achter in de winkel. Zo sleur je minder afval je huis binnen en hoef je niet te betalen voor de extra vuilniszakken. Op de koop toe geef je een signaal aan de distributieketens.

Let wel op: verpakking rechtstreeks rond het product of primaire verpakkingen hoeft de verkoper wettelijk niet terug aan te nemen. Alle andere verzend- en verzamel verpakkingen mag de consument wel terug brengen en achterlaten. Met uitzondering bij de kleinhandelaar.


							
		

2 Responses to “Laat verpakking achter in de winkel”

 1. noel Says:

  op de wekelijkse markt wordt met minder verpakking gewerkt
  dus koop op de markt

 2. RoogPlogs Says:

  Wassup

  I wanted to share with you a AMAZING site I just came across teaching [url=http://www.kravmagabootcamp.com][b]Krav Maga[/b][/url] Online If you guys have seen the Tv Show called Fight Quest you would have seen their chief instructor Ran Nakash there featured on their [url=http://www.kravmagabootcamp.com][b]Krav Maga[/b][/url] segment. Anyways, let me know what you think. Is training via the internet something you would do?

  regards

  Forrest

Leave a Reply